Saffransmuffins med pepparkaksfrosting

I lördags var vi på ikea en snabbis för att köpa lite nya blommor och lite småplock som vi behövde, då passade jag även på att köpa något jag tänkt göra länge - en muffinsplåt. Det har inte blivit av innan, men då jag skulle baka i helgen så passade det bra. 

Jag kan verkligen rekommendera dessa muffins, så himla goda! Jag skulle nog ta lite mer saffran nästa gång då de inte smakade så jättemycket saffran enligt mig. Jag följde receptet på denna hemsidan. 

De blev en aning sneda, men det ska ju synas att de är hembakade haha! 
 
 

Första advent och julpynt

Helgen är snart slut och vi har inte hittat på speciellt mycket, men det har varit skönt att bara vara hemma. I torsdags efter jobbet så var det tänkt att jag skulle ta helg, men då en blev sjuk fick jag hoppa in några timmar på förmiddagen och några timmar på eftermiddagen i fredags. Det gick väldigt fort så gjorde inte mig så mycket. Så efter 18 i fredags tog jag helg istället, och nu är jag ledig fram tills onsdag! 

Då vi varit lediga och varit hemma hela helgen så har vi passat på att städa, plocka fram lite julpynt och idag har jag även bakat lite. Jag har även försökt att vara lite kreativ och fixat lite ljuslyktor. De är inte klara än så jag är inte helt säker på att det blir bra, det återstår att se imorgon! 

En tomte och adventsstjärnor är de pyntet vi har fått upp än så länge. 
Linus tyckte dock att tomten skulle ha hans kåpor på sig
 
I eftermiddags så fixade vi lite glögg och hade lite adventsfika. Några adventsljus har vi inte riktigt än, då även det är något jag pysslat lite med idag. 
 
Saffransmuffins med pepparkaksfrosting, pepparkakor, glögg och julavsnittet av Alla vi barn i Bullerbyn. 
 Helgen i Norrköping

Lördagen började med tidig uppgång då vi skulle bli hämtade vid halv 8-tiden. Vid 11 tiden var vi framme i Norrköping efter ett frukoststopp på vägen. Vi körde direkt till arenan där eventet skulle börja vid 12. Jag tyckte det var bra, kul att se live! Stämningen var jättebra så det gjorde ju även sitt. Fyra timmar senare var det slut och vi körde till hotellet och checkade in. 

Efter lite chillande på rummen så begav vi oss för att hitta någonstans att äta, och hamnade på en Burgers & Bangers. Efter vi ätit gick vi tillbaka till rummet och hängde lite där innan vi skulle bowla vid 11. Minns inte när jag gjorde det senast så det var kul! 

På söndagen blev det hemgång efter frukosten, och sen farsdag-middag hos farmor och farfar på kvällen. En bra helg och ett mysigt avslut! 

 

RSS 2.0